Ana Sayfa » Rehber » Askerden Gelene Ne Denir? – Hayırlı Teskereler Kime Denir?

Askerden Gelene Ne Denir? – Hayırlı Teskereler Kime Denir?

Askerden Gelene Ne Denir yazısı ile sizlerle birlikteyiz. Herkesin çevresinde, ailesinde ya da yakın arkadaşları arasında askere gitmiş, gidecek veya askerden yeni dönmüş olan tanıdıkları vardır. Bu yazımızda sizlere askere giden ya da dönen kişilere neler söyleyebileceğinizden bahsedeceğiz. Aynı zamanda diğer Rehber yazılarımız için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Askere Gidene Mesaj

Askere Gidene Mesaj
Askere Gidene Mesaj

Yakın bir arkadaşınız, tanıdığınız, abiniz ya da kardeşiniz askere gidebilir. Bedelli askerlik olsun veya normal askerlik olsun fark etmez. Askere giden bir tanıdığınızı o gün geçirmeye gidemediğiniz zaman, nezaketen mesaj atmanız sizler için doğru olacaktır. Bu nedenle Askere Gidene Mesaj internet üzerinde oldukça fazla aranmaktadır. Hem neden gidemediğinizi kısa ve öz bir şekilde açıklarsınız hem de askere gittiği için tebriklerinizi sunarsınız. Ancak mesaj atmak yerine direkt geçirmeye giderek yüz yüze uğurlamanız daha doğru olacaktır.

Askere Gidene Ne Denir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve askere gitme yaşı gelen erkeklerin zorunlu olarak yapması gereken görevleri askerliktir. Kanun böyle olunca herkesin çevresinde mutlaka askere giden tanıdıkları oluyor. Hal böyle olunca internet üzerinde askere giden birine ne denir şeklinde aramalar artmaya başlamıştır. Yaşça büyüklerimiz askere giden tanıdıkları için dua okumaktadır. Bu dua şudur:

  • “Allah’ın hıfzu himayesiyle git. Allah sana takva azığı versin, günahını bağışlasın. Her nereye yönelirsen, hayrı o yöne çevirsin. (Darimi, Isti’zan, 41)
  • Ya Rabbi! Bu aziz vatanı korumak için, islamın şanlı sancağını dalgalandırmak için cepheden cepheye koşan ve bu uğurda gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimizin ruhunu şad eyle, bizleri de onların şefaatlerine nail eyle.

Aynı zamanda bu yazımıza benzer olan Kadın Asker Nasıl Olunur? yazımıza da bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hayırlı Teskereler Kime Denir?

Teskere kelimesi halk tarafından tek bir anlamda bilinse de aslında 3 anlamı vardır. Hayırlı teskereler ne demek, sırası ile :

  • Pusula
  • Bir iş için izin verildiğini gösteren resmi kağıt
  • Askerlik görevinin bittiğini gösteren resmi belge

Anlamlarını taşımaktadır. Bir askere sıklıkla kullanmış olduğumuz hayırlı teskereler kelimesi, askere gidecek veya askerde olanlara söylenmektedir. Hayırlı teskereler denmesinin sebeplerinden bir tanesi de bir sorun yaşamadan hayırlısı ile askerliği bitirmek anlamındadır.

Askerliği Bitene Ne Denir?

Askerlik erkeklerin hayatının en önemli evrelerinden biridir. Türkiye toplumunda askerlik oldukça önemsenmektedir. Daha önceki yıllarda askerlik konusunda oldukça katı davranan Türk halkı, yakın dönemlerde biraz daha ılımlı davranmaktadır. Askerliği bitirip gelen tanıdıklara hoş sözler söylenmektedir. İşte askerden dönene ne denir hep beraber görelim:

  1. Hoş geldin
  2. Gözün aydın
  3. Geçmiş olsun
  4. Hayırlı olsun
  5. Vatan borcunu ödedin, geçmiş olsun
  6. Vatani görevini bitirdin, hayırlı olsun
  7. Allah herkese askerlik görevini bitirmeyi nasip etsin
  8. Allah herkese nasip eder inşallah
  9. Nasıl geldin? Yol nasıldı?
  10. Karnın aç mı?

Asker Arkadaşına Ne Denir?

Çevremizde bulunan askere gidecek veya askerde olan arkadaşlarımıza söyleyebileceğimiz birçok cümle vardır. Bunlar şu şekildedir:

  • Sağ salim dönersin inşallah
  • Allah kurtarsın
  • Allaha emanetsin
  • En büyük asker bizim asker
  • Vatan sana emanet
  • Dualarımız seninle
  • Vatanın için gideceksin , seni sevenler için sağ salim geri döneceksin
  • Kazasız belasız inşallah
  • Yolun açık olsun
  • Ayağına taş değmesin

Ayrıca diğer Rehber kategorisindeki yazılar için aşağıdan dilediğiniz konuları inceleyebilirsiniz.

Askerden Gelene Ne Denir? adlı yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ana sayfamız olan bizdekalmasin.com adresinden de diğer yazılarımıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizi takip etmeyi unutmayın.

5/5 - (1 Oy)
Yorum yapın