Devam Zorunluluğu Olmayan Bölümler adlı yazımız ile sizlerle birlikteyiz. Bu yazımızda üniversite okuyan ve üniversite okuyacak olan öğrenci adaylarını ilgilendiren bir konu ile ilgili bilgiler sunacağız. Eğitim öğretim sistemi üzerinde tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de okula gitme zorunluluğu bazı eğitim aşamalarında mevcuttur. Özellikle ilköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyindeki öğrencilerin devam zorunluluğu mevcuttur. Dönem içerisinde devamsızlık hakkı diye bir hak tanınır ve bu sınırı aşmamanız gerekmektedir. Fakat üniversite’de okuyan öğrenciler için böyle bi durum söz konusu değildir.
Devam Zorunluluğu Olmayan Üniversiteler
İnternet üzerinde devam zorunluluğu olmayan hukuk fakülteleri özellikle çok araştırıldığı görülmüştür. Öğrenciler özellikle Devam Zorunluluğu Olmayan Üniversiteler araştırması yapmaktadır. Çünkü öğrenciler üniversite hayatı boyunca bir zorunluluk koşulu olmadan kendi kararlarını kendileri vermektedir. Bu yüzden bu durum bazı sorumlulukları gösterir ve hayattaki sorumluluklarımızda artış gösterir.
Bazı üniversiteler devam zorunluluğu konusunda sıkı kurallar uygularken bazı üniversiteler ise esneklik gösterebilmektedir. Bu durum üniversiteden üniversiteye değişir. Aynı zamanda üniversitede okuduğunuz bölüme ve hocaya kadar farklılık gösterebilmektedir. Örnek vermek gerekirse aynı üniversitede aynı bölümü okuyan iki kişi fakat bir kişi örgün öğretim ikinci kişi ikinci öğretim olarak düşünürsek aynı derse giren hocalar farklılık gösterebilmektedir. Bazen devam zorunluluğunu hocalar kendileri de belirleyebilmektedir. Bu nedenle devam zorunluluğu olan bir üniversitenin, girmiş olduğunuz dersine göre devam zorunluluğu değişmektedir.
Üniversite Devam Zorunluluğu
Okumuş olduğunuz üniversitelerin farklı bölümleri olduğu için devamsızlık konusunda farklılıklar görülebilir. Fakat üniversite seçimi yaptığınız sırada seçebileceğiniz seçenekler mevcuttur. Bunlar örgün öğretim, ikinci öğretim, uzaktan eğitim gibi eğitim sistemleri mevcuttur. Örgün öğretim sabah okula gider. İkinci öğretimin dersleri genelde öğleden sonra olmaktadır. Uzaktan öğretim ise okula gitmeden internet üzerinden alınan eğitime denir. Üniversite Devam Zorunluluğu denildiğinde aklımıza uzaktan eğitim veren bölümler gelmektedir. Ülkemizde uzaktan eğitim denilince bazı üniversiteler akıllara gelmektedir. Bunlar:
- Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi
- İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi
- Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim
Bu yukarıda belirtmiş olduğumuz üniversitelerdeki eğitim sistemini uygulayan bazı bölümleri seçtiğiniz takdirde herhangi bir devamsızlık sorunu yaşamadan öğretim hayatınıza devam edebilmektesiniz.
Ayrıca bu yazımıza benzer olan Üniversiteye Kayıt Olup Gitmezsek Ne Olur? yazımıza da bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Üniversitelerde Devamsızlık Kalktı Mı?
Üniversiteler bazı özel durumlarda okulu tatil ederler veya öğrencilere devamsızlık sorununda tolerans sağlayabilirler. Bu özel durumlar ders hocasının özel sebeple derse gelememe durumu olabilir, herhangi bir doğal afet olabilir. Aynı zamanda son zamanlarda yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde de öğrenciler arasında sıklıkla sorulan sorulardan birisi de Üniversitelerde Devamsızlık Kalktı Mı? oluyordu. Bu durumda yılın bazı bölümünde üniversiteler tamamen uzaktan eğitime geçiş yapmışlardı.
Aynı zamanda uzaktan eğitim yaparken de online ders sırasında devamsızlık var mı yok mu diye tartışmalar yaşandı. Bu durum yine üniversiteler, bölümler hatta hocaların karar vereceği özel durum haline gelmişti. Bazı hocalar derslerinde devam zorunluluğu koymazken bazı hocalar ise herkesin o derse katılması gerektiği açıklamasını öğrencilerine iletti.
Pandemi süreci tamamen bitmesiyle beraber okullara geri dönüş yapıldı. Aynı zamanda devamsızlık sorunu da ortadan kalktı ve eskisi gibi yine hocaların belirttiği devam zorunluluğu ile eğitime devam ediliyor.
Açık ve Uzaktan Eğitim Ne Demek
Üniversitelerde devamsızlık yapılabilir durumda olabilen bazı bölümler mevcuttur. Üniversite seçimlerinizi yaparken ilk olarak dikkatle bakmanız gereken yer Açık ve Uzaktan Eğitim Ne Demek olacaktır. Çünkü Açıköğretim demek, okula gitmeye gerek kalmadan eğitiminizi internet üzerinden alabileceğiniz bir sistem demektir. Aynı şekilde Uzaktan eğitim de okula gitmeden internet üzerinden alınan bir eğitimdir. Fakat ikisi arasında küçük bir fark vardır. Uzaktan eğitimde canlı dersler olmaktadır. Canlı ders zorunlu mu açıklamasını da aldığınız o dersin hocası sizlere yapmaktadır.
Her öğrencinin üniversiteye gitmeden önce yapmış olduğu bazı araştırmalar mevcuttur. Bunlar ders geçme notu ve devam zorunluluğu konularıdır. Öğrenciler seçtikleri okulun ve bölümün araştırmasını yapmalıdır ki ders döneminde bazı zorluklarla aniden karşılaşmamak için bu yapılmalıdır. Bunun için de internet üzerinden araştırmalar yapılmaktadır. Biz de bu yazımızda sizlere Devam Zorunluluğu Olmayan Bölümler hakkında bilgiler veriyoruz.
Uzaktan Eğitim 4 Yıllık Bölümler
Seçim sırasında üniversitelerde uzaktan eğitim nasıl oluyor bunu bilmek gerekir. Aynı zamanda Uzaktan Eğitim 4 Yıllık Bölümler de mevcuttur. Böylece lisans diploması alabilirsiniz. Tercih edilen ve uzaktan eğitim veren 4 yıllık bölümler şu şekilde;
- Felsefe
- Dış Ticaret
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
- Yönetim Bilişim Sistemleri
- Tarih
Bu ve bunun gibi bölümler ile 4 yıllık okuma şansına sahip oluyorsunuz.
Uzaktan Eğitim zorunlu mu gibi sorular özellikle pandemi döneminde sıklıkla sorulmuştur. Çünkü tüm Türkiye olarak uzaktan eğitime geçiş yapılmıştı. Aynı zamanda ülkemizde hala uzaktan eğitim veren bölümler de mevcuttur. Eğitim sürecini tam anlayamadan öğrenciler Uzaktan Eğitim Sınavları Nasıl Oluyor? sorusunun cevabını aramaktaydılar. Sınavlar için herhangi bir okula gitmenize gerek yoktur. Bunun için internet üzerinden verilen süre içerisinde sınav sorularını yanıtlayıp yine sistem üzerinden göndermeniz gerekmektedir.
Diğer Rehber kategorisindeki yazılarımız için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.
- Evcil Hayvanlarınızla Uçarken Bilmeniz Gerekenler
- Ayrılık Sonrası 30 Gün Kuralı – İlişki Detoksu Nasıl Yapılır?
- Basket Maçı Ne Kadar Sürer ? Basketbol Maçı Kaç Periyot?
Aynı zamanda bizi ana sayfamız olan bizdekalmasin.com üzerinden de takip edebilirsiniz.
Devam Zorunluluğu Olmayan Bölümler adlı yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. Daha fazlası için takip etmeyi unutmayın.