Eczane hizmetleri DGS geçiş bölümleri üniversite sınavlarının da yaklaşmasıyla birlikte birçok öğrenci tarafından merak ediliyor. Çok fazla merak edilen eczacılık bölümünden DGS aracılığıyla geçiş yapılabilecek örgün lisans programları yazımız içerisince mevcuttur. Ayrıca Rehber kategorimizde yer alan diğer yazılara bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Eczane Hizmetleri Bölümünden Eczacılığa Geçiş Var mı?
DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonucu ile eczacılık bölümüne geçiş yapmak mümkündür. DGS sınavında yeterli puanı alan öğrenciler, eczacılık bölümüne geçiş yapabilirler. Bu durumda, öğrenciler eczane hizmetleri bölümünde aldıkları derslerin bir kısmının eczacılık bölümünde muafiyet almasına yardımcı olabilirler. Ancak, eczacılık bölümünün öğrenim süresi ve programı farklı olduğundan, öğrenciler tüm dersleri almak zorundadırlar ve lisans derecesi almaları gerekmektedir. Böylece Eczane Hizmetleri Bölümünden Eczacılığa Geçiş Var mı? Sorusunun cevabı evet geçiş yapmak mümkündür.
Eczane Hizmetleri DGS Geçiş Bölümleri 2023
Eczane hizmetleri bölümü, ilaç sektöründe çalışmak isteyen öğrencilere yönelik hazırlanmış bir meslek yüksekokulu programıdır. Bu bölümde öğrencilere ilaçların hazırlanması, depolanması, dağıtımı ve satışı konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilir. Buradan mezun olunca DGS ile 4 yıllık bölümlere tamamlayabilirsiniz. İşte Eczane Hizmetleri DGS Geçiş Bölümleri 2023 şu şekildedir:
- Sağlık Yönetimi
- Kimya Mühendisliği
- Biyokimya
- Kimya
- Biyomedikal Cihaz Teknolojileri
- Sağlık Bilimleri
- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Eczane Hizmetleri DGS İle Eczacılığa Geçiş Var mı?
Son zamanlarda Eczane Hizmetleri DGS İle Eczacılığa Geçiş Var mı? Sorusu sık sık karşımıza çıkmaktadır. Evet 2 yıllık eczane hizmetleri bölümünden mezun olursanız tamamlamak için Eczacılık okuyabilirsiniz. Fakat bunun için DGS sınavına girmeniz gerekir. Ayrıca dilerseniz bu içeriğimize benzer olan Grafik Tasarım DGS Geçiş Bölümleri yazımızı da inceleyebilirsiniz.
Eczane Hizmetleri DGS İle Hemşireliğe Geçiş Var mı?
Eczane hizmetleri bölümünden mezun olursanız 4 yıla tamamlamak için biyokimya, kimya mühendisliği gibi birçok bölümü okuyabilir. Fakat DGS ile hemşireliğe geçiş maalesef mümkün değildir. Böylece Eczane Hizmetleri DGS İle Hemşireliğe Geçiş Var mı? Sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz. Ayrıca dilerseniz bu içeriğimize benzer olan İlk ve Acil Yardım DGS Geçiş Bölümleri yazımızı da inceleyebilirsiniz.
Eczacılığa Dikey Geçiş Var mı?
Eczacılığa dikey geçiş var mı sorusunun yanıtı evet olacaktır. DGS aracılığıyla Eczacılık bölümüne dikey geçiş yapmak mümkündür. Gerekli puanı ve sıralamayı elde eden öğrencilerin doğrudan Eczacılık bölümüne geçiş yapması ve 3.öğretim yılından başlaması mümkündür. Bunun yanı sıra geçiş yapabilmek için sağlanması gereken koşulların da karşılanması gereklidir.
Eczane Hizmetlerinden Eczacılığa Geçilir mi?
Eczane hizmetlerinden eczacılığa geçilir mi diye merak edenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Çünkü eczane hizmetleri eczacılıkla ilgili bir alan olmakla birlikte eczacılık bölümüne geçiş için yeterli değildir. Eczane teknikerliği veya eczacılık teknisyenliği gibi mesleklerle ilgili bir eğitim aldıktan sonra eczacılık bölümüne dikey geçiş yapmak mümkündür.
Eczane Hizmetleri Ne Kadar Maaş Alıyor?
Son zamanlarda oldukça fazla merak edilen Eczane hizmetleri ne kadar maaş alıyor sorusu son dönemde epey popülerdir. Eczane teknisyenleri veya eczacılık teknikerleri; eczanelerde ilaç hazırlama, depolama, etiketleme, müşteri hizmetleri gibi görevleri yerine getiren sağlık çalışanlarıdır. Eczane teknisyenlerinin aldığı maaş; çalıştıkları bölgeye, iş deneyimine ve işverenlerine göre değişebilir.
Türkiye’de eczane teknisyenleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen asgari ücret tarifesine göre ücretlendirilmektedir. Bu tarifeye göre, 2023 yılı itibarıyla eczane teknisyenlerinin brüt asgari ücreti 8.505 TL’dir. Ancak işverenlerin özel sektörde farklı ücret politikaları izleyebileceği ve çalışma koşullarına bağlı olarak ücretlerin bu tarifeden farklı olabileceği unutulmamalıdır. Ortalama eczane teknisyenlerinin aldığı maaşın 9.500 TL olduğu biliniyor.
Eczane Hizmetleri Devlette Ne İş Yapar?
Eczane hizmetleri devlette ne iş yapar sorusu bölüme giriş yapmayı düşünen kişiler tarafından sıkça merak ediliyor. Bunun yanı sıra mezun olduktan sonra da bu tür araştırma yapan kişilerin sayısı epey yüksektir. Eczane hizmetleri mezunları kamu veya özel sektördeki eczanelerde sağlık kurumları ve hastanelerinde; ilaç hazırlama, depolama, etiketleme, müşteri hizmetleri ve stok yönetimi gibi görevleri yerine getiren sağlık çalışanlarıdır.
Devlet sağlık kurumlarındaki eczanelerde çalışan eczane teknikerler; ilaçların doğru bir şekilde hazırlanması ve dağıtımı konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Eczane teknikerleri, ilaçların etiketlenmesi, stok kontrolü, reçetelerin kaydedilmesi, ilaçların üreticilerinden teslim alınması ve müşteri hizmetleri konularında çalışır. Eczacılık alanında epey önemli bir rol üstlenen teknikerler sağlık alanında büyük takdir görürler.
Eczane Teknisyeni Eczane Açabilir mi?
Eczane teknisyeni eczane açabilir mi sorusunun yanıtı hayır olacaktır. Çünkü Eczane açabilmek için ilk etapta Eczacılık mezunu olunması şarttır. Yalnızca mezun olan kişilerin eczane açma yetkisi vardır. Bu sebeple eczane teknisyeni mezunlarının açması mümkün değildir.
Eczacılık Bölümü Zor mu?
Eczacılık bölümü zor mu sorusunun yanıtı kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor. Çünkü eczacılık bölümü tıp ve mühendislik gibi saygın ve zorlu bölümlerden biridir. Eczacılık bölümü öğrencileri dört yıllık lisans eğitimi boyunca biyoloji, kimya, farmakoloji, farmasötik kimya, mikrobiyoloji, toksikoloji, fizyoloji gibi alanlarda yoğun bir eğitim alırlar. Bu nedenle eczacılık bölümü sağlık alanında zor kabul edilen bölümler arasında yer alıyor.
Ayrıca Eczane hizmetleri DGS geçiş bölümleri yazımızı okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Eğer isterseniz Rehber kategorimizdeki yazıları da aşağıdan ve bağlantıdan görüntüleyebilirsiniz.
- Ray Ban Orjinal Sorgulama ( Nasıl Yapılır)
- Eşimin Telefon Dökümüne Nasıl Ulaşırım? – Mahkeme Kararı Gerekli Mi?
- Telefon Numarasından Adres Bulma – Sorgulama
Ayrıca bizdekalmasin.com adresinden de ana sayfamızdaki diğer yazılara göz atabilirsiniz.