İlk ve Acil Yardım DGS geçiş bölümleri bu ön lisans programına dair sorulan sorular arasındadır. Ayrıca İlk ve Acil Yardım bölümünü okuyan ya da okuyacak olan kişilerin lisansa tamamlamak istemeleri durumunda bu tarz istekleri gelişecektir. İki yıllık fakülteyi bitirdikten sonra 4 yıllık programa geçiş yapmaları söz konusudur. Ayrıca bu iki yıllık İlk ve Acil Yardım bölümünü herhangi bir üniversitede bitirecek olanların bu şekilde hakkı vardır. DGS ile bu hakkını kullanacak ve sınavdan yeterli puan almaları durumunda da farklı bölümlere yerleşmeleri gibi bir konu gelişecektir. DGS ile birlikte kariyerlerinde bu şekilde bir adım atmaları gibi bir konu açığa çıkacaktır. Aynı zamanda diğer Rehber adlı yazılarımız için bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Paramedik DGS Geçiş Bölümleri
Öncelikle şunu belirtelim ki Paramedikler, acil sağlık hizmetlerinde çalışan ve tıbbi müdahaleleri gerçekleştiren sağlık profesyonelleridir. Paramedikler, DGS sınavı sonucuna göre farklı lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Aşağıda Paramediklerin DGS ile tercih edebilecekleri bazı bölümler verilmiştir. İşte Paramedik DGS Geçiş Bölümleri şunlardır:
- Acil Yardım ve Afet Yönetimi
- Hemşirelik
- Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
- İşletme
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
İlk ve Acil Yardım DGS Geçiş Bölümleri
İlk ve Acil Yardım, aniden ortaya çıkan acil durumlarda hayat kurtarmak veya sağlık sorunlarını hafifletmek için hızlı müdahale yapılmasını gerektiren bir sağlık hizmetidir. Ayrıca İlk ve Acil Yardım hizmetleri, doğal afetler, trafik kazaları, kalp krizi, felç, ani koma, solunum yetmezliği, yüksek ateş gibi acil durumlar karşısında gereklidir. Ayrıca dilerseniz bu içeriğimize benzer olan İşletme Yönetimi DGS Geçiş Bölümleri yazımızı da inceleyebilirsiniz. İşte İlk ve Acil Yardım DGS Geçiş Bölümleri şu şekildedir:
- Acil Yardım ve Afet Yönetimi
- Hemşirelik
- Sağlık Yönetimi
- Sosyal Hizmet
İlk ve Acil Yardım DGS Hemşirelik Taban Puanları
İlk ve Acil Yardım ekipleri, acil durumların meydana geldiği yerlere hızlı bir şekilde ulaşarak, ilk müdahaleyi gerçekleştirirler. Bu ekiplerde yer alan sağlık çalışanları, hastanın durumunu değerlendirerek, hayati fonksiyonlarını kontrol eder, gerekli tıbbi müdahaleleri yapar ve hasta durumu stabil hale getirilene kadar hastaya bakım sağlar.
İlk ve Acil Yardım ekipleri, zaman faktörünün hayati önem taşıdığı acil durumlarda görev yaparlar ve sağlık hizmetlerinin erişilebilirliği açısından büyük bir öneme sahiptirler. Ayrıca, İlk ve Acil Yardım hizmetleri, hastanın hastaneye nakledilmesi sırasında da görev yaparlar ve hastanın güvenli bir şekilde taşınmasını sağlarlar. Ortalama olarak İlk ve Acil Yardım DGS Hemşirelik Taban Puanları 280 ile 330 puan arasındadır. Ayrıca dilerseniz bu içeriğimize benzer olan Fizyoterapi DGS Geçiş Bölümleri yazımızı da inceleyebilirsiniz.
İlk ve Acil Yardım Mezunları Hangi Bölümleri Tercih Edebilir?
DGS aracılığıyla adayların 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık olanlara geçiş hakkı kazanması söz konusudur. Ayrıca 2 yıllık bir eğitim programı olan İlk ve Acil Yardım odaklı olarak da bu sonuca ulaşmaları kesin olarak gelişecektir. İlk ve Acil Yardım mezunları hangi bölümleri tercih edebilir konusu dahilinde de sonuç almaları mutlaktır. Genel olarak farklı bölümlere dair geçiş yapma şansına kavuşacaklardır. İlk ve Acil Yardım bölümünü bitirdikten sonra DGS ile bu şekilde bir neticeye ulaşmak da kesin olacaktır. Farklı farklı bölümlere dayalı olarak bu şekilde bir sonuç almak mümkündür.
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
- İktisat
- Kamu Yönetimi
- Maliye
- Uluslararası İlişkiler
- İşletme
- Konaklama İşletmeciliği
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
- İlk ve Acil Yardım
İlk ve Acil Yardım bölümünden mezun olanların bu bölümleri tercih etmeleri söz konusudur. Ancak bölümlerin şartlarını yerine getirmeleri halinde yerleşme durumları gelişme gösterecektir.
İlk ve Acil Yardım Mezunları Bölümleri Nasıl Tercih Edebilir?
İlk ve Acil Yardım bölümünü bitiren kişilerin sonrasında 4 yıllık geçiş haklarını kullanmaları söz konusudur. Ancak DGS’den yeterli puanları almaları da bu süreçte gereklidir. Ancak bu evrede gerekli puanları almak da son derecede önemli olacaktır. Özel şartların dışında İlk ve Acil Yardım mezunları bölümleri nasıl tercih edebilir konusu dahilinde de araştırma içerisine girişecektir. Bu anlamda da sağlıklı sonuçlara ulaşmaları hali gelişme gösteren bir konu olacaktır.
- Acil Yardım ve Afet Yönetimi –> Sayısal, SAY Puan Türü
- Hemşirelik –> Sayısal, SAY Puan Türü
- Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri –> Sayısal, SAY Puan Türü
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- İktisat –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Kamu Yönetimi –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Maliye –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Uluslararası İlişkiler –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- İşletme –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Konaklama İşletmeciliği –> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık –> Sözel yani SÖZ puan türü
- İlk ve Acil Yardım –> Sözel yani SÖZ puan türü
Bu bölümlerin dışında da diğer programlara dayalı olarak özel koşulları bilmekte yarar vardır. İlk ve Acil Yardım bölümünden mezun olan kişilerin daha da detaylı bir biçimde bilgi sahibi olması rahatlıkla gelişecek olan bir durumdur. ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzlar içerisinde net bilgilere ulaşmak mümkün olacaktır. DGS’den sorumlu olan ÖSYM kurumuna bağlı olarak İlk ve Acil Yardım bölümüne dayalı olarak yeterli bilgilere ulaşmak kesindir. Ayrıca diğer ön lisans bölümleri hakkında da net bilgileri temin etme konusu da ortaya çıkacaktır.
Ayrıca diğer Rehber kategorisindeki yazılar için aşağıdan dilediğiniz konuları inceleyebilirsiniz.
- Maneviyat ve Dinlenmeyi Bir Araya Getiren Bir Deneyim
- Tango Jeton Hilesi 2025 – Bedava Kodlar!
- Bedava Steam Cüzdan Kodu 2025 – %100 Kullanılmamış Güncel!
Son olarak İlk ve Acil Yardım DGS geçiş bölümleri yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ana sayfamız olan bizdekalmasin.com adresinden de diğer yazılarımıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizi takip etmeyi unutmayın.