Ana Sayfa » Rehber » Kurumsal E-posta Nedir? – E-posta Kurulumu

Kurumsal E-posta Nedir? – E-posta Kurulumu

Günümüzde dijital dünya hızla büyüyor ve profesyonel anlamda ticaret yapan tüm şirketler için dijital dünya içindeki imajlarını doğru yansıtmak en önemli hedefler arasında yer almaktadır. Kurumsal e-posta adresine sahip olmayı da bu hedeflerin arasında görmek mümkün. Peki, kurumsal e-posta nedir? Kurumlar neden e-posta hizmeti almalı? Kurumsal e posta ne demek, Şirketiniz için bir kurumsal e-posta adresine sahip olmanın ne gibi avantajları bulunuyor? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası yazımızın devamındadır.

Kurumsal e-posta şirketinizi temsil eden alan adınıza bağlı, premium özelliklerle destelenmiş ve yüksek kotaya sahip olan bir e-posta adresidir. Temel olarak ise kurumsal e-posta adresleri; şirket içinde çalışanların kurumsal mail adresi örnekleri isim.soyisim@firmaismi.com biçiminde düzenlenir. Aynı zamanda operasyonel işler için de kurumsal e posta örnekleri; web sayfası olan bir şirket departmanı için sayfa.ismi@firmaismi.com, destek hizmetleri için destek@firmaismi.com veya genel olarak information@firmaismi.com şeklinde oluşturulabilir.

Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır?

Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır?
Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır?

Sıkça sorulan Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? sorusuna bakalım. Kurumsal e-posta adresine sahip olabilmek için ilk olarak bir alan adına (domain) sahip olmanız gerekiyor. Alan adınızı kaydettikten sonra; bir e-posta hosting (sunucu) sağlayıcı seçmelisiniz. Bahsettiğimiz 2 adımı gerçekleştirdikten sonra e-posta hizmetlerinizi rahatlıkla kurabilirsiniz. E-posta hizmetlerinizi kurduktan sonra kurumsal e-posta adreslerini yapılandırma işlemini yapmalısınız. Bu noktada dikkat etmeniz gerekenler ise aşağıdaki gibidir;

  • İlk olarak Kurumsal yapıda aktif rol alan kişilerin belirlenmesi,
  • Daha sonra Kurumsal e-posta zinciri içinde genel adresleri belirleyin, örneğin information@firmaismi.com, destek.birimi@firmismi.com şeklinde
  • Ardından Kurumsal e-postalar tarafından kullanılacak e-posta imzalarını hazırlayın.

Kurumsal E-Posta İstemcisi Nasıl Kurulur?

Kurumsal e-posta istemcisi bir diğer adıyla Mail okuyucusu olarak da bilinen programlar sayesinde mail trafiğinizi çok daha profesyonel ve hızlı biçimde yönetebilirsiniz. Dünya çapında en popüler istemciler arasında “Mac Mail” ve “Thunderbird” gösterilmektedir. Bu iki istemciyi kullandığınız cihazların temel özelliklerine göre kullanabilirsiniz. Aşağıdaki maddelere geçmeden önce başka bir rehber yazımız olan Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama ilginizi çekebilir.

İsimleri farklı olsa bile tüm e-posta istemcileri benzer bir biçimdedir;

  • Öncelikle hesaplar sekmesinden e-posta tuşuna basınız.
  • Sonra genel bilgilerinizi; adınız, e-mail adresiniz ve şifrenizi giriniz.
  • Ardından gelen posta kutusu sunucusu kısmına adresleri ve portları yazınız.
  • Son olarak giden posta kutusu sunucusu kısmında adresleri ve portları yazınız.

İyi Bir Kurumsal E-Posta Performansı İçin Tavsiyeler

Kurumsal e-posta adresinizden potansiyel müşteri hedef kitlesine başarılı biçimde ulaşabilmek için dikkat edilmesi gereken durumları sizler için sıraladık.

  • E-postalarınızı olabildiğince kişiselleştirin. Bunu uygulamak için müşterilerinizi iyi tanımalısınız. Daha sonra kişi isimlerini yazı gövdesinde ve başlıklarda kullanmaya çalışmalısınız.
  • Konu satırlarına öncelik verin ve etkili bir konu başlığı oluşturmak için yaratıcı düşünün. Unutmayın ki, insanlar e-postalarına gelen mesajları konularına bakarak e-postayı gereksiz klasörüne yolluyor.
  • Telefon üzerinden mail okunma oranları hızla artıyor. Bu sebeple mobil dostu bir mail sistemi kurgulamaya dikkat edin. Ayrıca, mailinizin mobilde nasıl göründüğünü kontrol edin.

Kurumsal E-Posta Sahibi Olmanın Avantajları ve Faydaları Nelerdir?

Bazı insanların kurumsal e-posta hesabına sahip olması, şirketlerinde çok farklı fayda ve avantaj sağlamaktadır. Bütün bu faydaları aşağıdaki listeden öğrenebilirsiniz.

  • İşletmenizi şirketinizin web sayfasına göz atmasına yardımcı olur. Ayrıca mail uzantınız üzerinden sahip olduğunuz web projesinin de tanınmasını sağlarsınız.
  • Kurumsal bir yapıya sahipseniz, şirket web projenizin uzantısına sahip bir e-posta ile mail göndermek, firmaların ve müşterilerin size olan güvenini oldukça arttırır.
  • Kurum içi yazışmalarda kontrolü ve güvenliği daha da artırır. Tüm kurum içi yazışmaları tek bir noktada toplayabilir, dilediğiniz zaman inceleyebilirsiniz.

Kurumsal Mail Adresi Nasıl Olmalı?

Kurumsal Mail Adresi Nasıl Olmalı?
Kurumsal Mail Adresi Nasıl Olmalı?

Sıkça sorulan bir soru olan Kurumsal mail adresi nasıl olmalı? için detaylı bilgiler sizlerle.

1. Güvenilir Bir Alan Adı Kullanın

Hepimiz ister kişisel alanda olsun isterse de iş bakımından olsun Gmail aracılığıyla iletişim kurmaya alışkınız. Çünkü Gmail, basit, hoş ve kullanıcı dostu görünümlü birkaç e-posta hizmetlerinden birisidir. Fakat “Google” ve “Outlook” her ne kadar iyi olursa olsun, herkes bu kaynakları kullanarak bir hesap oluşturabileceği için özgünlükten yoksundur. İşte tam da bu sebepten dolayı markanızın adına karşılık gelen eşsiz bir alan adına ihtiyacınız var.

Özellikle “@” işaretinden sonra gelen ve marka adınızı içeren bir e-posta, kurumsal e-posta’nın en önemli unsurlarından biridir.

2. Takma Adları Kişisel İletişime Bırakın

Bazılarımızın birçok sebepten dolayı birden fazla e-posta hesabı vardır. Fakat bunlar genellikle iş için kullanılmaz, kişisel ve sosyal yaşamlarımız içindir. Bu yüzden bu e-posta hesaplarınızda dilediğiniz isimleri kullanabilirsiniz. Ancak herhangi bir takma ad, iş e-postası için uygun değildir. İş e-posta adresi için adınız ve soyadınızı veya ilgilendiğiniz meslekle ilgili bir isim kullanmak her zaman iyi olacaktır.

3. Numara ve Simgelerden Kaçının

Günümüzde küresel nüfus 7 milyarı geçtiği için benzersiz bir isme sahip olma şansınız çok düşük. Bu yüzden kendi adınızın bulunduğu bir e-posta almak istediğinizde, ücretsiz e-posta araçları alternatif olarak sayılar içermektedir. Ancak “isminiz2022” veya “34isim16” gibi seçenekler, genellikle kullanıcılara güven vermez.

Bu durum tıpkı rakamlarda olduğu gibi, simgeler ve noktalama işaretleri için de geçerlidir. Tüm bu rakamların veya simgelerin hatırlanması zordur. Ayrıca, büyük şirketlerde spam filtrelerine takılabilirsiniz. Bu yüzden sadece harflere bağlı kalmanızda yarar var. Noktalama işaretine ihtiyacınız varsa, yalnızca bir, iki nokta veya maksimum alt çizgi eklemeniz tavsiye edilir.

Bahsettiğimiz örneklerden birkaç tanesi;

  • ad.soyad@sirketismi.com
  • ad.ikinciad.soyad@sirketismi.com
  • ad_soyad@sirketismi.com

4. Pozisyonunuzu Kullanmaktan Kaçının

Pozisyonunuzu e-posta adresinize koyduğunuzda, bu hangi becerilere sahip olduğunuzu gösterir. Fakat, alıcınız muhtemelen bu bilgilerle ilgilenmiyordur. Bu sebeple bu bilgileri e-posta isminizde değil, e-posta imzanızda kullanmayı tercih edin.

5. Kolay Okunabilir Bir Tercih Yapın

Çoğu kişi mobil cihazlarının küçük ekranları üzerinden işlerini yürüttüğü için genellikle adresi yanlış yazabiliyor. Siz de böyle bir durumda kalmak istemiyorsanız e-posta adreslerinizin kolay okunabilir olduğuna emin olun.

6. Profesyonel Olmayan Her Şeyden Kaçının

Kurumsal e-posta adresinizde ırk, din, cinsel yönelim, yaş vb. kelimeler kullanmaktan kaçının. Profesyonel kimliğiniz kişisel kimliğinizden büyük ölçüde farklı olmalıdır.

7. Tam İsim Her Zaman Gerekli Değildir

Pek çok insanının birden fazla ismi var. Bu yüzden her zaman tam adınızı kullanmanız gerekmez. Sadece en çok kullandığınız bir veya iki adı kullanabilirsiniz. 

8. Deneyin ve En İyisini Seçin

İş dünyasında yaygın olan birkaç iş e-posta adresi örneklerini aşağıdaki listeden görebilirsiniz.

  • İsim + soy isim = isminizsoyisminiz@sirketadi.com
  • İsim . soy isim = isminiz.soyisminiz@sirketadi.com
  • İsim – soy isim = isminiz-soyisminiz@sirketadi.com
  • Ad . ikinci ad . soyadı = isim.ikinciadiniz.soyadiniz@sirketadi.com
  • Ad – ikinci ad – soyadı = adiniz-ikinciadiniz-soyadiniz@sirketadi.com
  • İsmin ilk harfi + soyadı = İsminilkharfisoyadiniz@sirketadi.com
  • İlk isim + ikinci isim + soy isim = isminizikinciisminizsoyisminiz@sirketadi.com

Dilerseniz rehber kategorimizdeki son yazılara ulaşabilirsiniz.

Son olarak Kurumsal E-posta Nedir yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu ve bunun gibi yazılarımız sizlerle olacak. Takipte kalın.

Ana sayfamıza bizdekalmasin.com bağlantısından ulaşabilirsiniz.

5/5 - (3 Oy)
Yorum yapın