Polis Olmak İçin Sayısal Mı Sözel Mi yazısı ile sizlerle birlikteyiz. Küçük çocuklara, ileride ne olmak istiyorsun diye sorulduğunda birçoğu polis olmak istediğini söyler. Araştırmalar yaparak nasıl polis olabileceklerini öğrenmeye çalışırlar. Bizler bu yazımızda sizlere polislikle ilgili bilgiler vereceğiz. Ayrıca dilerseniz diğer meslek rehber yazılarımıza da bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz
Polislik Eşit Ağırlık Mı?
Son zamanlarda polislik mesleğine artan talep nedeniyle insanların kafasında soru işaretleri oluşmaya başlamıştır. En çok sorulan soru ise polislik eşit ağırlık mı olarak belirlenmiştir. Polis olmak için lisede sayısal, sözel ya da eşit ağırlık okumanızın bir önemi yoktur. Bu üç bölümün herhangi birinden mezun olduktan sonra polis olma hakkına sahip olabilirsiniz. Aynı durum üniversiteler için de geçerlidir.
Bunun dışında Polislik eğitiminin alınabileceği farklı türde okullar bulunmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz örnek dışında, 2 veya 4 yıllık üniversite mezunlarının eğitim alabileceği okullar da mevcuttur. Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda yeterli puan alınarak Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ya da Polis Amirleri Eğitim Merkezi’nde polislik eğitimleri alınabilmektedir. Dolayısıyla polislik eşit ağırlık mı gibi sorular da yine önem taşımamaktadır. Lisans ya da önlisans programlarının alanları fark etmeksizin öğrenimini tamamlayan herkes bu okulların sınavlarına başvuru yapabilmektedir.
Polislik Sayısal Mı Sözel Mi?
Üniversite için ön lisans veya lisans mezunu olmanız yeterlidir. Okuduğunuz bölüm bir şeyi değiştirmez. Öğretmenlik, mühendislik, doktorluk veya başka bir meslek dalında eğitim alabilirsiniz. Polis olmak için nereden mezun olduğunuzun bir önemi yoktur.
Bunun dışında Polisler, yasa ve düzeni korumakla görevli resmi yetkililerdir. Suçluları yakalama, soruşturma yürütme, trafik yönetimi ve diğer acil durumlarla ilgilenme gibi bir dizi görevleri yerine getirmektedirler. Polis teşkilatlarına güvenli, adil ve yasalara uygun bir şekilde davranmaları için sürekli olarak eğitim verilmektedir. Ülkemiz genç nüfusu polislik mesleğine oldukça ilgi duymaktadır. Bu sebeple de polislik sayısal mı sözel mi ikilemleri çok fazla olmaktadır. Polis olmak isteyen vatandaşlar için sayısal ya da sözel bölüm farkı aranmamaktadır.
Benzer bir konu: Polis Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Polislik Hangi Bölüme Girer?
Polis olmak için kesinlikle şunu okumanız gerekli denilen bir bölüm yoktur. İstediğiniz bir bölümü okuyabilirsiniz. Örneğin hemşirelik, avukatlık veya başka bir meslek bölümünü okuduktan sonra da polis olabilirsiniz. Kısaca polis olmak için hangi bölüm okunmalı diye soracak olursanız, özellikle okunması gereken bir bölüm yoktur. Üniversite diplomanız varsa, polis olmak için POMEM sınavına başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru şartlarına uygun olduğunuzu düşünüyorsanız, başvuruda bulunup şansınızı deneyebilirsiniz.
Bunun dışında Polis akademisi dönem bazlı olarak ihtiyaç dahilinde alımlar yapmaktadır. Polis olmanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Lise, önlisans ve lisans mezunları polis olabilmektedirler. Bu doğrultuda polislik hangi bölüme girer sorusuna bakacak olursak, polisliğin belli bir bölüm şartı bulunmamaktadır. Lise ve üniversite eğitimleri tamamlandıktan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı ve sonrasında Polis Akademisi’nin yayınladığı polis alımları takip edilerek polis olunabilmektedir.
Polis Olmak İçin Lisede Hangi Bölümü Seçmeliyim?
Polis olmak tamamen sizin seçiminizdir. TYT’de başarı elde etmek için eşit ağırlık veya sayısal eğitim almış olmanızın bir önemi yoktur. TYT sınava giren bütün öğrenciler içindir. Kısaca söylemek gerekirse, polis olmak için lisede eşit ağırlık, sayısal veya sözel bölüm okumanızın bir faydası olmayacaktır. Düz lisede, anadolu liselerinde veya meslek liselerinde okumanızın da artısı veya eksisi yoktur. Önemli olan sizin gerçekten polis olmayı istemeniz ve polislik için taban puanı geçmeniz gerekmektedir.
Polis Olmak İçin Sayısal Mı Sözel Mi?
Polis olabilmek için mutlaka polislik eğitimi veren okullardan mezun olunması gerekmektedir. Bu okulların kazanılması ise yapılan merkezi üniversite sınavlarına bağlı olmaktadır. Polis olmak için sayısal mı sözel mi sorusu ise bu okulların kazanılmasında önem taşımamaktadır. Örneğin lise öğrenimi tamamlandıktan sonra üniversite sınavında gerekli olan taban puan alınarak Polis Meslek Yüksekokulu’na başvuru yapılabilmektedir.
Polislik İçin Lisede Hangi Bölüm Seçilmeli?
Polis olabilmek için vatandaşların bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartlardan çok, polislik için lisede hangi bölüm seçilmeli konusu merak edilmektedir. Herhangi bir bölüm şartı aranmamakla beraber kişiler başarılı olduklarını düşündükleri bölümlerde eğitimlerini tamamlayabilirler. Lise öğrenimi tamamlandıktan sonra yapılan üniversite ya da kamu personeli seçme sınavlarında yeterli taban puan alınarak polislik eğitimi verilen okullara başvuru yapılabilmektedir.
Polis Olmak İçin Hangi Bölümü Okumalıyız?
İster eşit ağırlık isterseniz ise sözel veya sayısal bölüm tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde üniversite hayatınızda da hangi mesleğin eğitimini almadığınızın bir önemi yoktur. Tercihinize göre öğretmenlik, biyoloji veya fizik okuyabilirsiniz. Eğer polis olmak istiyorsanız fark etmeksizin ön lisans veya lisans diplomanız olmanız gerekmektedir. POMEM sınavına başvurmanız gerekmektedir.
Ayrıca diğer rehber yazılarımızı da aşağıdan görüntüleyebilirsiniz.
- Ray Ban Orjinal Sorgulama ( Nasıl Yapılır)
- Eşimin Telefon Dökümüne Nasıl Ulaşırım? – Mahkeme Kararı Gerekli Mi?
- Telefon Numarasından Adres Bulma – Sorgulama
Bunun yanında bizdekalmasin.com adresinden de ana sayfamızı inceleyebilirsiniz. Polis Olmak İçin Sayısal Mı Sözel Mi? adlı yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız.