Ana Sayfa » Rehber » Psikolog Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Psikolog Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Psikolog Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir yazısı ile sizlerle birlikteyiz. Psikolog, aynı zamanda ruh bilimci demektir. Psikologlar, grup ya da bireylerin davranışlarını veya hareket biçimlerini inceleyerek bu doğrultuda çözüm üretmeye çalışmaktadırlar. Psikolog olmak isteyenleri zorlu bir süreç beklemektedir. Aynı zamanda diğer Rehber adlı yazılarımız için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Nasıl Psikolog Olunur?

Nasıl Psikolog Olunur?
Nasıl Psikolog Olunur?

Psikolog olmak için öncelikle bu bölümü içeren bir üniversiteden mezun olmanız gerekmektedir. Bu nedenle psikoloji bölümünün herhangi bir anabilim dalında yüksek lisans yaparak uzman psikolog olmaya hak kazanırlar. Psikologlar uzmanlık alanlarına göre birçok alanda çalışabilirler. Aynı zamanda psikologların uzmanlık alanlarına göre çalışabilecekleri alanlar şu şekildedir:

  • Hastaneler
  • Ana sınıfları
  • Rehabilitasyon merkezleri
  • Psikoteknik merkezleri
  • Şirketlerin insan kaynakları departmanları
  • Araştırma şirketlerinde
  • Adliyeler
  • Okullar
  • Klinikler
  • Ordularda

Psikolog Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Psikolog olmak için üniversitelerin fen edebiyat fakültelerinin psikoloji bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Bu bölüm için temel eğitim lisans düzeyinde verilmektedir. Bu nedenle tercih edeceğiniz devlet üniversitelerin her birinin puanları farklı olmaktadır, özel üniversitelerin ise yıllık ücretleri birbirinden farklı olmaktadır.

Psikolog Olmak İçin Lisede Hangi Bölüm Okunmalı?

Psikolog olmak için lisede eşit ağırlık bölümü okunmalıdır. Meslek liselerinin aksine düz lise olarak tabir ettiğimiz liseler ve anadolu liseleri tercih edilmelidir. Bunun sebebi ise meslek liselerinde ki ders ağırlığının temel derslerden daha çok meslek derslerinin ağırlıklı olmasıdır. Bu yüzden temel derslerin ağırlıklı olduğu eşit ağırlığı olan liseler tercih edilmelidir.

Ayrıca PDR Maaşları hakkında bilgi almak isterseniz bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Psikolog Olmak İçin Kaç Puan Gerekir?

Her yıl milyonlarca öğrenci üniversite sınavına girmektedir. Sınavdan yüksek puan almayı hedefleyen öğrenciler, psikoloji taban puanlarını araştırma gereksinimi görmektedir. YKS sonrasında eşit ağırlık puan türünden tercih yapmak isteyen öğrenciler derin araştırmalar yaparak kendilerini hazırlamaktadır. Bu yüzden bazı üniversitelerde psikoloji bölümlerinin puanları hukuk puanlarından yüksek olmaktadır. Her üniversitenin taban puanı farklı olmaktadır. O nedenle bazı üniversitelerin psikoloji taban puanları şu şekildedir:

  1. Boğaziçi Üniversitesi psikoloji bölümü taban puanı: 492,949
  2. Hacettepe Üniversitesi psikoloji bölümü taban puanı: 446,278
  3. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi psikoloji bölümü taban puanı: 400,420
  4. Ege Üniversitesi psikoloji bölümü taban puanı: 421,496

Psikolog Kaç Yıl Okur?

Psikolog olmak için eşit ağırlık tercih yapılmaktadır. Üniversitelerin psikoloji eğitimi toplamda 4 sene sürmektedir. Aynı zamanda böyle ağır bir bölüm için 4 yıllık eğitim süreci yeterli gelmemektedir. Klinik psikolog olmak için çeşitli alt dallardan birine yönelerek 2 yıl süren bir yüksek lisans yapmanız gerekmektedir. Aynı şekilde uzman psikolog olmak için de 4 yıllık lisans eğitimini bitirdikten sonra, yönelmek istediğiniz alan doğrultusunda 2 yıllık bir yüksek lisans yapmanız gerekmektedir.

Psikolog Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Lazım?

Psikolog olmanıza yardımcı olacak ve denge puanınızın yüksek olmasını sağlayacak temel dersler vardır. Bu dersler:

  • Türkçe
  • Matematik
  • Edebiyat
  • Tarih
  • Coğrafya

Bu beş temel dersten en önemlisi matematiktir ve genel olarak hepsini yüksek seviyede tutmanız gerekmektedir.

Ayrıca diğer Rehber kategorisindeki yazılar için aşağıdan dilediğiniz konuları inceleyebilirsiniz.

Psikolog Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir? adlı yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ana sayfamız olan bizdekalmasin.com adresinden de diğer yazılarımıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizi takip etmeyi unutmayın.

Yazımızı Değerlendirin.
Yorum yapın