Sansar Neden Korkar ve Sansar Neye Gelmez yazımız ile birlikteyiz. Sansarlar, güvercin, tavuk ve benzeri kümes hayvanlarının baş belasıdır. İnsanlar belli başlı kümes hayvanları ile geçimlerini devam ettiriyor. Ancak sansarlar kümes hayvanlarına zarar verdiği için hem hayvanlar zarar görmüş hem de üretici zarar etmiş oluyor. Hal böyle olunca Sansar veya gelincik neden korkar gibi sorular akıllara geliyor. Belki de çatınızda bir sansar vardır ve Çatıdaki sansardan nasıl kurtulurum? gibi soruların cevabını arıyorsunuzdur. Şimdi yazımızın devamında detaylı okuyarak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Sansar Neden Korkar?
Sansarlar çok inatçı ve bir o kadar da kurnaz hayvanlardır. Saldırıya geçmeleri için kendi güvenliklerini tamamen sağlamaları gerekiyor. Bu onların doğasında var. Böyle bir yapıları olduğundan dolayı tehdit olabilecek bir şey dahi gelmesini engelleyecektir.
Sansar Neden Korkar? sorusunu duyar gibiyiz. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda köpekler imdadınıza yetişebilir. Bildiğimiz üzere eğitim almış veya almamış köpekler iç güdüleri sayesinde koruyucu hayvanlardır. Sansarlar köpeklerin kokusunu aldıkları an itibaren kümese yakınlaşmazlar. Köpekleri bir tehdit olarak algılarlar ve ona göre hareket ederler. Ayrıca benzer bir konumuz olan Güçlü Kadın Anlamına Gelen İsimler yazımıza da bakabilirsiniz.
Sansarlar, köpekler haricinde yırtıcı kuşlardan da korkarlar. Bir yırtıcı kuş gördüklerinde kendileri saklanacak bir yer aramaya başlarlar. Fakat hayvan yetiştiricilerinin yırtıcı kuş beslemesinin imkanı olmadığından, bu konuda en basit ve etkili çözüm köpek olabilmektedir.
Sansar Neye Gelmez?
Sıkça sorulan Sansar Neye Gelmez? sorusunun cevabını yukarıda bahsettiğimiz gibi yırtıcı kuşlardan ve köpeklerden korktuğunu söylemiştik. Herhangi bir tehdidin olduğu yerden uzaklaşırlar ve tehlike geçince yine harekete geçebilirler. Ama bir köpeğiniz olduğu sürece sizin mekanınıza gelmesi epey zor olacaktır.
Aynı zamanda insanlar da sansarlar için bir korkutucu etkendir. İnsanlarla tanışan hayvanlar genellikle hep kaçmaya veya saklanmaya çalışmaktadır. İnsanların fazla olduğu bölgelerde sansarlar pek fazla avlanma tercihinde bulunmaz. Daha nadir bölgeleri tercih eder. Ama geceleri insanlar evlerine geçtiği zamanlarda sansarlar iş başına geçebilir bunu da unutmamak gerekiyor.
Sansar Hangi Kokuya Gelmez?
Sansarlar kümeslerden uzak tutmak için bazı koku yollarına başvurmak iyi bir yöntem olabiliyor. Kümese yaklaşan sansarlar kokuyu fark ettikleri zaman geri döneceklerdir. Sansar Hangi Kokuya Gelmez? işte bu sorunun cevabı konusunda sansarların sevmediği kokular arasında naftalin vardır. Sansarlar naftalini iç sevmezler ve hemen o bölgeden uzaklaşırlar. kümesin etrafına ve açık yerlerine dökmeniz yeterlidir. Böylece saldırıların sürekli hala geldiği dönemlerde naftalin imdadınıza yetişebiliyor.
Sadece naftalin değil bir çok koku sansarları rahatsız edip uzaklaştırabiliyor. Sarımsak ve uçucu yağların birleşimi ile oluşturduğunuz karışımlar da fayda sağlamaktadır. Nane yağı ile limon otu yağı gibi uçucu yağları sarımsak ile birleştirmek sansarlar konusunda etkilidir.
- Bu karışımı oluşturmak için ise 1 litre kaynamış sıcak suya 2 diş sarımsak ekleyiniz.
- Ardından suyun içerisine nane yapı ile bir spreyin içerisine doldurup kümesin etrafına sıkınız.
Sansar Nasıl Uzaklaştırılır?
Sansarları kümeslerden veya çiftliklerden uzaklaştırmanın belirli yolları vardır. Bir köpek sahibi olmak bunun en etkili yöntemlerinden birisidir. Belli başlı kokular ile kümeslerin çevresine dökme işlemi gibi yöntemler sansarları sizden uzak tutabiliyor. Ayrıca çeşitli dalga yayan veya ses çıkartan cihazlar sayesinde de sansarlar korkup kaçabilir. Böylece Sansar Nasıl Uzaklaştırılır? konusu hakkında bazı yöntemlerden bahsettik.
Çatıdaki Sansardan Nasıl Kurtulurum?
Sıkça sorulan Çatıdaki Sansardan Nasıl Kurtulurum? sorusuna birlikte bakalım. Sansarların çatılar sayesinde kümeslere veya çiftliklere daha rahat yakınlaşabiliyor. evlerin, kümeslerin veya çiftliklerin çatısına sızan sansarlar gecenin geç saatlerini beklerler ve etraf sakinleşince avlanmak için harekete geçerler.
Çatıdaki sansarları kovmak oldukça zor olsa bile bunların da yöntemleri mevcuttur. İlk olarak çatıların etrafındaki boşluklar kapatılmalıdır. Bunun yanında ses yapıcı cihazlardan da fayda sağlayabilirsiniz. Bu Sansar Kovucu ses cihazlardan gelen sesler hem sizi uyarır hem de sansarları korkutabiliyor.
Ayrıca, rehber kategorimizdeki son yazılara ulaşabilirsiniz.
Ayrıca, ana sayfaya dönmek için bizdekalmasin.com bağlantısına tıklayabilirsiniz.
- Ray Ban Orjinal Sorgulama ( Nasıl Yapılır)
- Eşimin Telefon Dökümüne Nasıl Ulaşırım? – Mahkeme Kararı Gerekli Mi?
- Telefon Numarasından Adres Bulma – Sorgulama
Son olarak yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu ve bunun gibi yazılarımızın devamı gelecektir. Takipte kalın.