Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Maaşları yazımız ile sizlerle birlikteyiz. Bu yazımızda sizlere internet üzerinde sıkça aranan, havacılık ile ilgili hayali olanlar için ve üniversitede bölüm seçimi yapacak olan adaylar için Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği hakkında bilgi vereceğiz. Böylece bu bölüm hakkında bilgi sahibi olup doğru meslek seçiminde fikir sahibi olabileceksiniz. Aynı zamanda sivil hava ulaştırma işletmeciliği maaşı 2022 yılında ne kadar olduğu hakkında bilgi vereceğiz.
Ayrıca buna benzer bir yazımız olan Eşit Ağırlık Meslekleri ve Maaşları adlı konumuzu da buradan inceleyebilirsiniz.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Nedir
Öncelikle okuyacak olduğunuz bölümün sektör içerisinde neler yaptığını, bu mesleğin ne olduğunu sizler için birkaç cümle ile açıklayalım. Günümüzde sıkça merak edilen bu meslek dalıyla ilgili bilgilere yer verdik. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Nedir diye soracak olanlar için aşağıdaki bilgiler yardımcı olacaktır.
Havalimanlarında uçak, yük ve yolcu hareketlerinin bağlantı ve organizasyonunun sağlanmasına yönelik faaliyet gösteren işletmelerde hem operasyonel hem de idari departmanlarda çalışacak ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirmektir.
Yani kısaca havalimanına gittiğimizde görmüş olduğumuz personeller bu aşamadan geçmektedir. Her havalimanına gittiğimizde hepimiz aklımızdan bu insanlar ne iş yapıyor acaba diye geçiririz. İşte sivil havacılık bölümü de bizim aradığımız sorunun cevabıdır. Sivil hava ulaştırma işletmeciliği ne iş yapar sorusunun cevabı, havalimanlarındaki tüm operasyonlarda görevli kişilerin yaptığı meslektir.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmecilik Maaşları
Yeni bir mezunun veya bölümü seçecek olan, bu sektörü tercih etmiş bir kişinin aklındaki en önemli sorulardan birisi de sivil hava ulaştırma işletmeciliği ne iş yapar maaşları nedir oluyor. Kimse maaşı az olan, tercih edilmeyen bir mesleği yapmak istemez. Bu yüzden Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Maaşları konusunda insanlar araştırma gereği duymaktadır. Mesleğini ele almış artık çalışmaya hazır bir kişinin özel sektör ve devlet içerisinde işe girdiğinde alabileceği ortalama maaşı sizler için paylaşıyoruz.
- Devlet kurumunda işe girmiş olan bir Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği maaşı 4000₺ ile 5000₺ arasında gidip gelmektedir.
- Özel sektörde işe girmiş olan bir Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği maaşı ise 3000-4000₺ arasında gidip gelmektedir.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği’nin Önü Açık Mı?
Günümüz Türkiye’sinde ve dünyada artık teknoloji çok hızlı bir şekilde ilerlemektedir. İlerleyen teknoloji sayesinde ulaşım araçlarında da ilerlemeler olmuştur. Ve günümüzde uçak ile seyahat en popüler seyahat araçlarından biri haline gelmiştir. Bu sayede turizm de ilerlemektedir. Yani havacılık sektörü de gelişmektedir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Önü Açık Mı? sorusunun cevabı ise çok net bir şekilde olumlu olduğunu söyleyebiliriz.
Aynı şekilde gelişen sistem ve artan ilgi sebebiyle personel ihtiyacı da git gide artmaktadır. Bu sebepten ötürü sivil havacılık bölümü maaşları da artış göstermektedir. Sektöre her geçen gün ihtiyaç ile birlikte doğru orantılı olarak ilgi de artmaktadır.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği’nde İş İmkanları
Öncelikle devlet kurumunda ve özel sektörde çalışma imkanı vardır. Bundan dolayı Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği İş İmkanları oldukça vardır. Havaalanlarında, Tüm Havayolu Şirketlerinde, Havaalanı Yer Hizmetleri Departmanında, Catering ve Nakliye Şirketlerinde ve diğer havacılık otoritelerinde kendilerine iş bulabilirler. Oldukça fazla departmanda çalışma imkanı bulabildiklerinden ötürü iş imkanı oldukça fazladır diyebiliriz.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Dgs
Sivil hava ulaştırma işletmeciliği Dgs ile hangi bölümlere geçiş yapabilirsiniz. Aynı zamanda hangi sektörde iş imkanı bulabilir sorularını yanıtlamaya çalıştık. Öncelikle okuduğunuz bölümün 2 yıllık olması sebebiyle dilerseniz Dikey Geçiş Sınavı (DGS) adı verilen sınava girerek okuduğunuz bölüm ile alakalı 4 yıllık bölümlere geçiş hakkına sahip olabilirsiniz. Bu sınav sayesinde yeni bir üniversitede yeni bir bölüm sahibi olabiliyorsunuz. Aynı zamanda daha önce okuduğunuz bölümlerdeki dersleri tekrar almak zorunda kalmıyorsunuz. Aşağıda sizlere DGS ile beraber Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünden hangi bölümlere geçebileceğinizi listeledik.
- Havacılık Yönetimi
- İşletme
- İşletme Yönetimi
- Lojistik
- Lojistik Yönetimi
- Seyahat İşletmeciliği
- Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
- Teknoloji ve Bilgi Yönetimi
- Turizm İşletmeciliği
- Ulaştırma ve Lojistik
- Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
Bu sınav sayesinde listedeki 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilirsiniz. Sektörde daha iyi yerlere gelme şansı yakalayabilirsiniz.
Bu ve bunun gibi daha fazla rehber yazımıza aşağıdan veya bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
- Yeni Oyuncular Ne Kadar Kazanıyor ? Dizi Oyuncuları Ne Kadar
- Evcil Hayvanlarınızla Uçarken Bilmeniz Gerekenler
- Ayrılık Sonrası 30 Gün Kuralı – İlişki Detoksu Nasıl Yapılır?
Ana sayfaya bizdekalmasin.com bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Maaşları yazımızın sonuna geldik. Değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. Daha fazlası için bizi takip edin.