Sosyal Hizmetler DGS Geçiş Bölümleri 2024 yazımız ile sizlerleyiz. Bireylerin, ailelerin ve toplumun refahını artırmak için çalışan profesyonelleri yetiştiren bir program olarak bilinen Sosyal Hizmetler bölümü ile ilgili bu yazımızda birçok soruya yanıt vereceğiz. Dikey Geçiş Sınavı ile hangi bölümlere geçiş yapılabileceğini ve iş alanlarını sizler için derledik. Dilerseniz hep birlikte göz atalım. Ayrıca Rehber kategorimizdeki benzer yazılara bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Sosyal Hizmetler DGS Geçiş Bölümleri 2024
Sosyal Hizmetler önlisans bölümü, insanların yaşamlarını iyileştirmek için çalışan profesyoneller yetiştirmeyi amaçlayan bir programdır. Bu program 2 yıllık bir süreyi kapsamaktadır ve öğrencilere sosyal hizmetlerin temel prensipleri, insan davranışı, psikoloji, sosyoloji, hukuk, istatistik gibi konuları öğretmektedir.
Bu programdan mezun olan öğrenciler Sosyal Hizmetler DGS Geçiş Bölümleri nelerdir hususunda araştırma yapmaktadır. Her yıl yapılan Dikey Geçiş Sınavı ile tamamlanabilecek bölümler şu şekildedir:
- Sosyal Hizmet
- Sosyoloji
Sosyal Hizmetler DGS Bölümleri
Bölüm mezunları daha çok Sosyal Hizmet ve Sosyoloji ile lisans tamamlamaktadırlar. Fakat bu bölümlerin dışında Açıköğretim Fakülteleri’nde bulunan çeşitli bölümler de tercih edilebilmektedir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde okutulan Sosyal Hizmetler DGS Bölümleri şu şekildedir:
- Halkla İlişkiler ve Sosyal Hizmetler
- Sosyal Hizmetler
- Uluslararası İlişkiler
- Kamu Yönetimi
- İktisat
- Konaklama İşletmeciliği
- İşletme
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Ayrıca dilerseniz En İyi Açıköğretim Bölümleri 2 Yıllık yazımıza bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Sosyal Hizmetler Lisans Tamamlama Bölümleri
Sosyal Hizmetler Lisans Tamamlama Bölümleri genellikle önü açık bölümlerdir. Bu bölümleri tamamlayan öğrenciler, sosyal hizmetler alanında farklı kariyer fırsatlarına sahip olabilirler. Mezun olduktan sonra, öğrenciler sosyal hizmetler alanında farklı kariyer fırsatlarına sahip olabilirler. Örneğin sosyal hizmet uzmanı, çocuk koruma uzmanı, sağlık kuruluşlarında sosyal hizmet uzmanı, rehabilitasyon merkezlerinde klinik sosyal hizmet uzmanı vb. olarak çalışabilirler.
Sosyal Hizmetler DGS Geçiş
Farklı üniversitelerde Sosyal Hizmet ya da Sosyoloji bölümleri bulunmaktadır. Sosyal Hizmetler DGS Geçiş yapacak kişiler için her biri farklı puanlarla almaktadır. Özellikle eşit ağırlık puan türüyle alım gerçekleşmektedir. Genellikle puanlar en yüksek 300 ve en düşük 200 ile kapatmaktadır. Ayrıca üniversitelerin farklı tercih koşulları vardır. Bu nedenle tercih edilecek üniversitelerin şartlarına göz atmak gerekmektedir.
Sosyal Hizmetlerden Psikolojiye Geçiş
Üniversitelerin Sosyal Hizmetler bölümünde okuyan kişiler Sosyal Hizmetler DGS İle Hangi Bölümlere Geçebilir? hususunda araştırma yapmaktadır. Genellikle Psikoloji bölümüne geçiş olup olmadığı merak edilmektedir. DGS ile ne yazık ki mümkün değildir. Sıfırdan üniversite sınavına girerek Psikoloji tercih edilmelidir. Sosyal Hizmetlerden Psikolojiye Geçiş için yatay geçiş de bir seçenektir. Fakat çoğu üniversitede böyle bir durum söz konusu değildir.
Son olarak Sosyal Hizmetler DGS Bölümleri ile alakalı çeşitli soruları sizler için yanıtlayacağız.
Ayrıca Sosyal Hizmetler DGS Geçiş Bölümleri 2024 yazımızı okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Eğer isterseniz Rehber kategorimizdeki yazıları da aşağıdan ve bağlantıdan görüntüleyebilirsiniz.
- Yeni Oyuncular Ne Kadar Kazanıyor ? Dizi Oyuncuları Ne Kadar
- Evcil Hayvanlarınızla Uçarken Bilmeniz Gerekenler
- Ayrılık Sonrası 30 Gün Kuralı – İlişki Detoksu Nasıl Yapılır?
Ayrıca bizdekalmasin.com adresinden de ana sayfamızdaki diğer yazılara göz atabilirsiniz.