Antibiyotikli Krem İsimleri yazımız ile karşınızdayız. Özellikle bulaşıcı cilt hastalıkları olan hastalar için en çok merak edilen konulardan biri de antibiyotik kremlerin isimleridir. Bakteriyel bir enfeksiyon durumunda bu durumları tedavi etmek için antibiyotik kremler dahil bir takım ilaçlar kullanılır. Bunun yanında bu antibiyotik kremler sayesinde bu hastalıklar daha da kötüleşmeden kısa bir süre için tedavi edilebilmektedir.
Sizler için bu yazımızda antibiyotik kremlerin isimleri, çeşitleri, kullanım alan ve amaçları hakkında bilgi vermeyi amaçladık.
Ayrıca Kürtçe Komik Sözlere de bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Antibiyotikli Kremlerin Kullanım Amaçları
Antibiyotik etken maddeler içeren topikal kremlerin kullanıldığı alanlar iltihabi cilt hastalıklarıdır. Cilt enfeksiyonlarını temizlemek ve tedavi etmek için antibiyotik kremler kullanılır. Buna göre antibiyotikli kremlerin kullanım amaçlarını sizler için aşağıda maddeler halinde sıraladık. Örneğin;
- Vücut derisinde oluşan ve bakterilerin neden olduğu çıban, apse gibi iltihaplı hastalıkların tedavisinde,
- İltihaplı sivilcelerin vücuda yayılmasını önlemede,
- Yaraların bıraktığı iz ve sivilce lekelerinin tedavisinde iltihaplanma
- Travma sonrası oluşan açık yaraların tedavisinde,
- Ameliyat sırasında veya sonrasında dikişlerin enfeksiyonunun önlenmesinde
- Teknik işlem sırasında inflamatuar akne kurutma
Antibiyotik İçeren Kremler
Bazı iltihaplı cilt rahatsızlıklarında antibiyotikli krem ile ağızdan verilir. H. İlaç ağızdan alındığında tedavi daha hızlı sonuç verir. Bu nedenle, antibiyotik kremleri kullanırken doktorlar bazı hastalıklardan iyileşmeyi hızlandırmak için ek ilaçlar reçete edebilir.
Akne tedavisinde de kullanılan antibiyotikli kremler aknenin kurumasını sağlar ve yayılmasını engeller. Ancak akne tedavisinde gerekli olan cildin genel yağ dengesini antibiyotikli kremler koruyamazlar. Antibiyotikli Krem İsimleri de buna benzerdir. Bu nedenle benzer tedavilerde doktorlar antibiyotik kremlerin yanı sıra cildin genel yağ dengesini sağlamak ve cildi içten beslemek için farklı ilaçlarla antibiyotik kremler kullanılmasını önermektedir. Bizler de sizler için Antibiyotik İçeren Kremler başlığı altında bazı örnekler derledik. Örneğin;
- Teramisin
- Heksa Deri Merhemi
- Polimisin Deri Merhemi
- Bactroban Krem
- Fucicort Krem
Antibiyotikli Krem İsimleri
Öncelikle vücudunuzdaki hemen hemen her bölgede çıkan iltihapları kurutmak ve vücuttan atmak için kullanılan bir ilaçtır. Bunun yanında bu kremler, sivilce, cilt lekeleri, akneler gibi çeşitli iltihap içeren türevlerdendir. Antibiyotikli Krem İsimlerine geçmeden evvel birçok doktor, eczacı ve uzman bu konuda yorumlarını belirtmişlerdir. Aşağıda da en çok bilinen Antibiyotikli Krem İsimleri sizlerle:
- Stafine Krem ve Stafine Cort Krem
- Dextrocin Krem
- Imex Merhem
- Nadixa Krem
Ayrıca Roaccutane Kullananlar yazımıza da bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
En Etkili İltihap Kurutucu Antibiyotik Krem
Birbirinden farklı birçok krem bulunmaktadır. Etkileri ve kullanım yerleri de farklı olan bu ilaçların doktorlar tarafından yazılma amaçları da farklıdır. Reçete edilen ilaçlar arasında En Etkili İltihap Kurutucu Antibiyotik Krem ise Acnidur merhem, Fucidin’dir.
En İyi Antibiyotik Krem Hangisi?
İltihabı kurutmak için özel olarak kullanılan ve sizler için En İyi Antibiyotik Krem Hangisi? başlığı altında listeleyerek derlediğimiz kremler, sivilce gibi iltihap kaynaklı cilt lekeleri için de yaygın olarak kullanılmaktadır. Kremlerin detaylı kullanım alanları için eczacınıza veya doktorunuza danışarak bu antibiyotik kremlerin kullanım alanları hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Örneğin;
- Terramycin Deri Merhemi
- Mupiderm Pomad
- Fucidin Krem ve Fucidin H Krem
- Acnedur Merhem
İltihap Kurutucu Krem
Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise bu kremler doğrudan açık yaralara uygulandığında oluşabilecek risklerdir. Kullanılan kremin içeriğine bağlı olarak açık yaraya sürülmesi irin oluşmasına, yapışkanlığın artmasına ve iyileşmenin gecikmesine neden olabilir.Antibiyotikli Krem İsimleri de yukuarıda verdiklerimizdendir. Başka bir deyişle, yaralarınızı daha steril hale getirmek ama aynı zamanda onları enfeksiyona karşı daha duyarlı hale getirmek istiyorsunuz. Bu nedenle krem seçmeden önce açık veya kapalı yaralar için uygun olup olmadığını dermatoloğunuza veya eczacınıza danışmalısınız.
Antibiyotikli Krem İsimleri yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu ve bunun gibi yazılarımız sizlerle olacak. Takipte kalın.
Dilerseniz rehber kategorimizdeki son yazılara ulaşabilirsiniz.
- Vajina Türleri Nelerdir? Hangi Vajina Sizinkine Benziyor? – Çeşitleri!
- Soğuk Lipoliz Jel Kullananlar Yorumları – Deneyim Paylaşımları
- Karabaş Otu Kullananların Yorumları – Nasıl Kullanılır?
Dilerseniz bizdekalmasin.com bağlantısından ana sayfamıza ulaşabilirsiniz.
Çok güzel elinize sağlık
Çok yararlandım tebrikler