Kolik Bebek Zeki Mi Olur yazısı ile sizlerle birlikteyiz. Kolik bir bebekle aynı evde yaşamak oldukça zor bir durumdur. Birçok ebeveyn için sinir bozucu bir durum olmaktadır. Bunun sebebi, kolik bebek davranışlarını tetikleyen belirgin faktörlerin olmamasıdır. Aynı zamanda diğer sağlık konuları hakkında bilgi almak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Kolik Bebek Ne Demek?
Bununla birlikte Kolik bebek teriminin ne olduğunu bilmeyen birçok insan özellikle ebeveynler internet üzerinde kolik bebek ne demek şeklinde araştırmalar yapmaktadır. Ayrıca Kolik bebekler normal bebeklere göre daha anormal davranışlar sergilemektedir.
Aynı zamanda Kolik bebek, normal sağlıklı olan bir bebeğin tekrarlayan ve yoğun ağlamalarla birlikte sürekli huzursuzluk halinde oldukları karakterize olan bu durum bebeklerde kolik nedir sorusunun cevabı niteliğindedir.
Kolik Bebek Nedir?
Kolik bebek nedir sorusu yeni ebeveyn olan bireylerin sıklıkla araştırmış oldukları bir konu olmaktadır. Dünyadaki bebeklerin yaklaşık olarak beşte birinde kolik vardır. Bu önemli istatistik birçok ebeveyni kolik ne demek sorusunu araştırmaya itmektedir.
Kolik, gaz sancısı olarak da tanımlanabilmektedir. Kolik bebeklerde haftada en az 3 gün boyunca ve gün içerisinde de ortalama olarak 3 saat süren huzursuzluk, kasılma ve ağlamalar görülmesi demektir. Ayrıca kolik bebeklerin ağlamaları normal bebeklerinkine göre daha farklı olmaktadır.
Aynı zamanda bu yazımıza benzer olan Geç Yürüyen Bebekler Daha Zeki Mi Olur? yazımıza da bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kolik Bebek Belirtileri
Her bebekte ortaya çıkabilecek bir durumdur. Tüm bebeklerde 10 günlük ve 40 günlük arasında görülebilir. Bu bebeklerden yarısında kolik bebek semptomları 3. ay sonunda kaybolmaktadır. Ancak bazı bebeklerde 12 aya kadar sürebilmektedir.
Kolik bebek dikkat edildiğinde diğer bebeklerden kolay bir şekilde ayırt edilebilmektedir. İşte kolik bebek belirtileri şunlardır:
- Bebek sessiz haldeyken aniden yüksek sesle ve kontrolsüz bir şekilde ağlamaya başlar.
- Ağlamaya başladıktan sonra bacaklarını karnına çeker.
- Ağlarken ellerini yumruk yapar.
- Ağlarken kaşlarını çatar ve yüzü kıpkırmızı olur.
Kolik Ağrı Nedir?
Birçok insan tarafından merak edilen sorulardan birisi de kolik ağrı nedir sorusu olmaktadır. Aslında insanlar tarafından sık bir şekilde yaşanan bir problemdir. Ancak kolik kelimesin anlamı halk tarafından bilinmemektedir.
Kolik ağrı, aniden başlayan ve aniden duran bir ağrı türüdür. Bu ani ağrıların sebebi ise kas kasılmaları olmaktadır. Kolik ağrı meydana geldiğinde terleme ve kusma eşlik edebilmektedir.
Bebeklerde Kolik Ne Zaman Geçer?
Bebeklerde bütün gün süren gaz sancısının nedeni tam olarak bilinememektedir. Doktorlar bebeklerde meydana gelen kolik ağrılara birçok faktörün etki ettiği düşünmektedir. Kolik bebeğe sahip olan ebeveynlerin araştırmalarının başında bebeklerde kolik ne zaman geçer sorusu olmaktadır. Çünkü bu durum hem bebeği hem de aile üyelerini fazlasıyla yıpratan bir durumdur.
Kolik bebekler 3 veya 4 aylık olduklarında ya da 6 aylık sınıra geldiklerinde sinir sistemlerini kendileri yönetmeye başlamaktadırlar. Bu dönemde koliklikten dolayı kaynaklanan huzursuzluk, ağlama krizleri gibi sorunlar kendiliğinden kaybolmaktadır.
Kolik Bebeğe Ne Yapılır?
Kolik bir bebeğe sahip olan aileler çok yıpratıcı bir süreçten geçmektedirler. Bebek kriz geçirmeye başladığında yapılabilecekleri öğrenmek adına internet üzerinde kolik bebeğe ne yapılır şeklinde araştırmalar yapmaktadırlar.
Kolik bebekler asla ağlamayı kesmezler ve uyumakta zorlanırlar. Bu yüzden kolik bebeğiniz varsa dış koşullara dikkat etmelisiniz. Kolik bebeğin bulunduğu ortamda bebeği rahatsız edecek yüksek seslerin olmaması gerekir. Aynı zamanda odanın ışığına ve sıcaklığına dikkat edilmelidir. Bebeği ritmik hareketler ve rahatlatıcı müzikler ile sallayarak uyutmayı deneyebilirsiniz.
Kolik Bebeklere Ne İyi Gelir?
Kolik bebeğe sahip bireyler mutlaka bir uzmana danışmalı ve yardım almalıdır. Çünkü bebeğe doğru bir şekilde yaklaşılmalıdır. Hatalı davranışlar sergilendiği taktirde huzursuzluğu ve ağlama krizleri daha da çok artacaktır. Bu yüzden doğru adımları attığınızdan emin olmalısınız.
İşte kolik bebeklere ne iyi gelir sırası ile şu şekildedir:
- Bebeği kucakta veya bebek arabasında gezdirebilirsiniz.
- Bebeğinize sarılarak rahatlatıcı ninni veya şarkılar fısıldayabilirsiniz.
- Hafif ve alçak sesli müzik dinletmeniz sakinleştirici etkisi yaratabilir.
- Kucakta veya beşikte sallayabilirsiniz.
- Bebeğin karın bölgesine ılık yağ ile masaj yaparak onu rahatlatabilirsiniz.
- Karın bölgesine ılık havlu koyabilirsiniz.
- Bebeğe ılık rahatlatıcı bir duş yaptırabilirsiniz.
Kolik Bebek Anneleri Ne Yemeli?
Emziren anneler yediklerine ve içtiklerine dikkat etmelidirler. Bunun sebebi annenin emzirme yoluyla bebeklerine sağlıklı şeylere aktarabildiği gibi sorun yaratacak şeyleri de aktarabilmeleridir. Özellikle kolik bebek anneleri yediklerine daha da çok dikkat etmelidir.
Uzmanlar kolik bebeğe sahip olan annelere yardımcı olacak besinler hakkında bilgi vermektedir. İşte kolik bebek anneleri ne yemeli sırası ile şu şekildedir:
- Anneler günde ortalama en az 3 litre su tüketmelidir.
- Komposto, loğusa şerbeti tüketilmesi önerilmektedir.
- Ihlamur, papatya ve rezene gibi çaylar hem anneyi hem bebeği rahatlatacağı için günde 1-2 fincan tüketilebilir.
- Et, yumurta, balık, sakatat, kuruyemiş, kurutulmuş meyveler, yeşil sebzeler zengin içerikli besinler olduğu için haftada 4-5 kez tüketilmelidir.
- Mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır.
- Yulaf, arpa, tahin, dereotu, havuç, rezene, fındık ve ceviz anne sütünü arttırdığı için önerilmektedir.
Ayrıca diğer Sağlık kategorisindeki yazılar için aşağıdan dilediğiniz konuları inceleyebilirsiniz.
- Vajina Türleri Nelerdir? Hangi Vajina Sizinkine Benziyor? – Çeşitleri!
- Soğuk Lipoliz Jel Kullananlar Yorumları – Deneyim Paylaşımları
- Karabaş Otu Kullananların Yorumları – Nasıl Kullanılır?
Kolik Bebek Zeki Mi Olur? adlı yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ana sayfamız olan bizdekalmasin.com adresinden de diğer yazılarımıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizi takip etmeyi unutmayın.
Başlık ilgimi çekti okudum ama başlıktaki sorunun cevabı yok