Ohtahara Sendromu Kaç Yaşına Kadar Yaşar? yazımız ile sizlerleyiz. Bu yazımızda oldukça nadir görülen bir hastalık olan Ohtara sendromunu tüm yönleriyle inceleyeceğiz. Hem bebeklerin hem ailelerin hayatını ciddi şekilde etkileyen bu hastalığa gelin hep birlikte göz atalım. Ayrıca dilerseniz Sağlık yazılarımıza bağlantıdan göz atabilirsiniz.
Ohtahara Sendromu Nedir?
Çok fazla duyulmaması nedeniyle birçok kişi tarafından Ohtahara Sendromu Nedir? sorusu sorulmaktadır. Ohtahara sendromu yenidoğan bebeklerde ilk 3 aya kadar görülen çok nadir bir sara hastalığıdır. Sendromun belirtileri özellikle ilk 10 gün içinde gözlenmektedir. Bebekte görülen olağan olmayan tonik kasılmalar bu sendromun belirtilerindendir. Teşhis ise EEG adı verilen beyindeki elektriksel aktiviteyi ölçen bir uygulama ile koyulabilmektedir. Teşhisin kolay koyulabilmesi ancak doktora belirtilerin doğru iletilmesiyle mümkündür.
Ohtahara Sendromu Neden Olur?
Ohtahara sendromu, beyindeki yapısal anormallikler veya genetik mutasyonlar gibi nedenlerle ortaya çıkar. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ohtahara Sendromu Neden Olur? sorusu için verilebilecek yanıtlar şu şekildedir:
- En temelde genetik bir hastalıktır.
- Beyinde meydana gelen normal olmayan yapısal oluşumlar,
- Gen mutasyonları,
- Metabolik bozukluklar.
Ayrıca dilerseniz Keppra Yan Etkileri Kullananlar Yorumları yazımızı bağlantıdan görüntüleyebilirsiniz.
Ohtahara Sendromu Kaç Yaşına Kadar Yaşar?
Böylesi nadir ve ciddi bir hastalığa sahip olan bebekler için akıllara şu soru gelir: Ohtahara Sendromu Kaç Yaşına Kadar Yaşar? Maalesef bu sorunun cevabı pek memnun edici değildir. Çünkü Ohtahara sendromunun henüz kesinleşmiş ve tam başarı sağlayan bir tedavisi bulunamamıştır. Bu sendroma yakalanan bebekler genellikle bebeklik dönemini bitiremeden hayata veda etmektedirler. Bebekliği atlatabilenler ise ergenliğe girmeden hayatlarını kaybetmektedirler.
Son olarak Ohtahara Sendromu Nedir? ile alakalı çeşitli soruları sizler için yanıtlayacağız.
Ayrıca Ohtahara Sendromu Kaç Yaşına Kadar Yaşar? yazımızı okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Eğer isterseniz sağlık kategorimizdeki yazıları da aşağıdan görüntüleyebilirsiniz.
- Femara Kullananlar Yorumları – Dikkat!
- Keppra Yan Etkileri Kullananlar Yorumları – Epilepsi Hastaları!
- Laroxyl 10 MG Kullananların Yorumları – Uyku Yapar Mı?
Ayrıca bizdekalmasin.com adresinden de ana sayfamızdaki diğer yazılara göz atabilirsiniz.
? basarili
Teşekkürler